8 triki, lai ēdiens nepiedegtu pie pannas

Nav noslēpums, ka darbs virtuvē sagādā vislielākās raizes, kad runa ir par tīrīšanu. Lai atvieglotu šo darbu, vienmēr jāuzmana, lai ēdiens nepiedegtu pie pannas.

Izmantojiet olīveļļu

Neliels daudzums eļļas uz pannas dibena ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā pasargāt ēdienu no pielipšanas.

Uzlejiet nedaudz eļļas uz pannas, vienmērīgi izklājiet to, izmantojot papīra dvieli, lai pārklātu visu dibenu. Pirms sākat cepšanu, ir jānogaida, līdz panna ir karsta (protams, ne pirms eļļa sāk degt).

Pievienojiet nedaudz sāls

Ja panna ir izgatavota no alumīnija, ēdienam ir vieglāk pie tās pielipt, jo tas ir porains materiāls. Lai to novērstu, uz pannas plānā kārtā uzklājiet saulespuķu eļļu un pievienojiet sauju sāls, izkaisot to pa visu virsmu.

Lasi vēl: Karaliska garša 45 minūtēs: “Tenerīnas” kūka, ko gatavoja Melnkalnes karalienei

Centieties ar sāli nepārspīlēt, jo tā var pasliktināt ēdiena garšu. Ja jūtat, ka esat iebēris pārāk daudz, noņemiet lieko daudzumu ar salveti, pirms panna kļūst karsta.

Izmantojiet ābolu sidra etiķi

Alumīnijs un citi poraini materiāli pirms ēdiena gatavošanas sākuma ir “jāneitralizē”, lai novērstu ēdiena pielipšanu.

Labs risinājums ir apsmērēt pannas dibenu ar eļļu un pēc uzkarsēšanas pievienot nedaudz etiķa. Pirms ēdiena gatavošanas uzsākšanas tam vajadzētu pilnībā iztvaikot uz lēnas uguns.

Izmantojiet dabīgu sviestu

Dabīgais sviests satur mūsu organismam svarīgas uzturvielas, un tā eļļainie savienojumi atvieglo ēdiena gatavošanu. Atkarībā no izcelsmes sviests var būt neaizvietojamo taukskābju, vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu avots.

Pirms olu kultenīšu, desiņu un kroketes gatavošanas pannā iepiliniet nelielu tējkaroti sviesta. Lai nepieļautu piedegšanu, pannu nepārkarsējiet un pievienojiet šķipsniņu sāls.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment